vrijdag 25 april 2014

'Lekker Kachelen' bezoekt Nilakoto

Van links naar rechts zien wij Sjoerd, Floris, Mbakoule, Fatu en Cees. De baby in de armen van Mbakoule is het jongste kind van Fatu en Buba - onze lokale projectleider. De baby heet Robert, vernoemd naar Robert Ekas - de initiatiefnemer van Nilakoto.

Sjoerd, Floris en Cees noemen zich 'Lekker Kachelen' en vertrokken met drie oude én gevulde auto's (een Mercedes Station Wagon, een Toyota wagen en een Mercedes bus) op 21 maart 2014 naar Gambia - met als doel Nilakoto. Op 12 april vlogen ze terug naar Nederland, hun bezoek aan Nilakoto was een flitsbezoek waarin heel veel is gebeurd.

Cees had op zijn verjaardagsfeest een pot staan voor donaties. Daar zijn allerlei boodschappen mee gedaan.

Sowieso was er in één van de oude auto's een vierpits gasstel mee genomen. Deze is in de achtertuin van de school neer gezet en met hout uit de Toyota is daar een stelsel omheen gebouwd. Van de centen zijn pannen, borden en bestek gekocht. Van de hoogslaper uit de Mercedes bus is een bed gebouwd, matrassen zijn achter gelaten voor de reeds bestaande bedden in de eerste twee hutten, kinderen zijn blij gemaakt met onze poppen en kinderfietsjes die de jongens zelf hadden meegenomen.

Er is een nieuwe bantaba!!  Deze is gebouwd met betonnen palen en daarvoor is extra zand gekocht om hem verder af te maken. De jongens hebben geholpen met elektriciteit rond de aggregaat, er zijn keramische kraantjes in de badkamers geplaatst (de oude met leertjes lekten, die blijken niet bestand tegen de hitte) en er zijn avocado plantjes gekocht voor in de schooltuin. Ongetwijfeld is er nog veel meer aangeschaft om alles een stukje verder op weg te helpen.

Wij hebben in ieder geval een stapel bonnen gekregen uit Gambia van zowel onkosten die er de afgelopen jaren zijn gedaan alswel de onkosten die de jongens nu hebben gemaakt voor de stichting.

Verder heeft Cees voor ons een aantal dingen geïnventariseerd. Zoals bijvoorbeeld het feit dat de termieten een enorm en misschien onoplosbaar probleem blijven.

Momenteel proberen Buba en zijn neef Lamin de auto's voor de jongens te verkopen. Ze hopen dat er een bod gedaan wordt waar alle onkosten die zij hebben gemaakt (veel invoerkosten!) gedekt worden. Mochten de auto's met winst worden verkocht, dan hebben zij toegezegd dat die naar het project gaat. Dat zou leuk zijn! 

Geen opmerkingen: